رازهای سلامتی

سلامت باشید

رازهای سلامتی

سلامت باشید

دانه های اسفرزه را می توان برای تهیه غلات صبحانه و شربت هم به کار برد.

اسفرزه اغلب به شکل دانه های آن، پودر، کپسول و کنسانتره مایع، عرضه و استفاده می شود.

دانه های اسفرزه را می توان برای تهیه غلات صبحانه و شربت هم به کار برد.

مردم سیستان و بلوچستان دانه اسفرزه را با ماست ترکیب کرده و برای درمان اسهال استفاده می کنند.

به یاد داشته باشید که یک عنصر کلیدی در مصرف اسفرزه این است که همراه با آن آب و مایعات زیادی بنوشید چون باعث جذب مایعات از روده ها می شود.

طبیعت و مزاج اسفرزه سرد و تر می باشد

طبیعت و مزاج اسفرزه سرد و تر می باشد. اسفرزه حاوی مقادیر بالای گالیک اسید، تانیک اسید، فیبر، موسیلاژ و گلیکوزیدی به نام اوکوبین است.

اسفرزه (به انگلیسی : Psyllium) و (نام علمی : Plantago ovata) یک گیاه علفی یک ساله بومی هند است، برگ های آن باریک، دراز و نوک تیر هستند، گل های آن سفید رنگ بوده در کنار برگ های قسمت های انتهایی ساقه و به شکل سنبله ظاهر می شوند.

هر میوه ی این گیاه دارای یک دانه ی قهوه ای رنگ است که بسیار کوچک و لغرنده می باشد. هنگامی که اسفرزه در آب خیس می خورد، پوست دانه متورم می‌شود و پس از پاره شدن لعاب از آن خارج می‌ گردد.